Delen

Iets om naar uit te kijken

Dat de laatste jaren van het leven nog rijk en zinvol zijn, is waar de zorg in Sint Vincentius in Kortrijk om draait. Eveline is woonzorgcoördinator en draagt de visie van gastvrijheid uit naar bewoners en medewerkers. Ze neemt ons mee naar Denise, een blinde dame die uitlegt waarom ze gelukkig is. Linus vertelt vanuit zijn christelijke inspiratie hoe de werkelijkheid over levenseinde en euthanasie anders is dan we soms denken. Een filmpje over toekomst.

Download deze video in hoge kwaliteit

Reacties


Gerard Hendriks op 21 June, 2014
Chapeau voor deze instelling en voor de manier waarop ze zorgzaam met mensen omgaan. Tevens voor de manier waarop zij de vraag naar eutanasie benaderen, niet ontwijkend, niet direct afwijzend, maar met grote openheid naar de persoon die ze eerst als mens zien.

Christine Hallaert op 30 June, 2014
Het filmpje heeft me enigszins ontroerd door de manier dat er daar met de oudere mensen wordt omgegaan. De mensen in hun waardigheid laten en helpen bij hun beperkingen, maar hun nog kunnen ook benadrukken!!! Dat doet een mens goed in soms moeilijke dagen. Even tijd voor een praatje en ook soms moeilijke onderwerpen niet negeren. Chapeau voor de manier waarop er met de mensen omgegaan wordt in deze tijden van personeelstekort toch nog tijd maken voor de mensen dat alleen al maakt hun dag goed, met zoals al eerder vermeld: de mens stimuleren in wat ik nog beteken en wat ik nog kan. Doe zo verder!!!!!!

Anoniem op 02 July, 2014
Vind het prachtig verwoord , eerst en vooral proficiat
Ben nu zelf 55 jaar vind mij nog jong, maar denk toch nu en dan al aan de
toekomst .daarom vind ik het heel positief dat je al in de toekomst kan kijken . En als je zoiets als deze video bekijkt kunnen we zeker met een gerust hart ouder worden , daarom doe zo voort door rekening te houden met de mensen zelf dat vind ik dan waardig ouder worden .

demuynck philippe op 08 November, 2016
respect voor de mensen die ouderen niet als last beoordelen

Reageer op deze video